Ontdek deze unieke jaaropleiding waarin jij leert hoe een hond beweegt en wat je kan bieden aan klanten

Heb jij een passie voor honden, wil je bijdragen aan een goede en vlotte beweging bij je eigen hond of wil je andere mensen met hun hond gaan begeleiden? Dan is deze opleiding 'Bewegingstherapeut voor honden' zeker iets voor jou.

De hond werd eerst gezien als werkdier, dan werd het een gezelschapsdier, maar wordt nu echt wel meer en meer als een familielid beschouwd. Net als wij, kunnen honden dus ook pijn en ongemakken vertonen. Als bewegingstherapeut kan je een aanvulling zijn in de zorg voor honden.

Deze opleiding gaat echt in detail, je leert hoe een hond beweegt, hoe je klachten en oorzaken kan herkennen om advies te vragen bij een dierenarts of specialist. We bieden een goede basis opleiding aan zodat je voldoende kennis hebt om aan de slag te gaan. Later kan je je kennis nog altijd uitbreiden met een opleiding tot expert. Onze focus ligt op een goede samenwerking en connectie tussen hond en mens. Je krijgt de kans om je talenten en passie verder te ontwikkelen.

In de opleiding word je opgeleid tot bewegingstherapeut voor honden. Je leert alles over de beweging van de hond en hoe deze therapievorm in te zetten in je praktijk of voor je eigen hond(en).

Deze opleiding bestaat uit 4 modules

  • Module 1: Anatomie en fysiologie
  • Module 2: Bewegingsleer bij de hond
  • Module 3: Body & balans – Puppy fitness
  • Module 4: Massage bij de hond

Voor wie is deze opleiding geschikt?

  • Als je zelf een hond hebt die wel wat bewegingsproblemen vertoont, en je echt een goede kennis wil voor het ondersteunen van jouw hond. Waarbij je dit eventueel in de toekomst ook voor andere honden kunt inzetten.
  • Ben je al werkzaam als bewegingstherapeut in de humane sector en wil je graag overschakelen naar honden. Of misschien wil je beide wel starten.
  • Je werkt graag met honden, je wil hun gezondheid mee ondersteunen.
  • Als je sport met je honden, maar graag je kennis wil verdiepen over hoe je honden kunt helpen met eventuele klachten of problemen en ze zo lang mogelijk fit wil houden.
  • Als je momenteel werkzaam bent als gedragscoach, hondenopvang, hondenuitlaat of hondentrimmer en je wil je kennis uitbreiden.
  • Als je op dit moment werkzaam bent als dierenartsassistent en een extra dienst aan wil bieden in de praktijk of naast je werkzaamheden in de dierenartspraktijk.

In de 4 modules leer je alles over beweging bij de hond. Van anatomie tot totale relaxatie voor honden door massage, en alles wat erbij hoort.

Brochure Bewegingstherapeut voor honden

Je vindt extra informatie en alle details over deze opleiding in de brochure.

Lees ook de algemene verkoopsvoorwaarden bij onze opleidingen.

Open de brochure

Opleidingsdata - inschrijven of meer informatie

Wil je graag inschrijven voor de opleiding 'Bewegingstherapeut voor honden'?

Data en inschrijven opleiding

 

Heb je interesse in de opleiding, maar wil je graag eerst persoonlijk contact om te bekijken of de opleiding en het opleidingscentrum bij je passen?

Neem contact op